...

Каква е разликата между стартерени, полутягови и тягови акумулатори?

admin 30-12-2015 5554

Каква е разликата между стартерени, полутягови и тягови акумулатори?

Стартерни акумулатори

Те имат стартов ток това е максималния ток които може да се използва от акумулатора за много кратко време. Това са акумулатори които са предназначени за автомобилите. Те не са направени да издържат на дълбок разряд и затова те  са способни да издържат около 100 цикъла при дълбок разряд. И затова не е добре да се използват като източник на ток за дълго време.

Полутягови акумулатори

Това са стартерни акумулатори с повишена толерантност към дълбок разряд. Стават за лебедки, каравани и др. Очаква се да издържат повече цикли на дълбок разряд без намаляване на капацитета им. Marine grade battery значи  полутягов акумулатор. На български са полутягови заради междинните характеристики - хем приличат на стартерни (имат значителен стартов ток), хем приличат на тяговите (предназначени за дълбок разряд, но не твърде бърз разряд всеки ден). Тези акумулатори стават за най-различни приложения. Може да се използват и в инвалидни колички, но ще имат по-малък живот от тяговите.

Тягови акумулатори

Това са акумулатори който са на направени от по-дебели плочи за да могат да издържат на дълбок разряд. Те имат много повече цикли при дълбок разряд. Те са предназначени за използване като източник на ток за дълго време. Те се използват за електрокари, електромобили, голф колички, инвалидни колички и др.

И трите вида акумулатори на външен вид нямат разлика. За още информация тук.

Коментари