...

Акумулаторни инвалидни колички

admin 10-12-2014 2066

Акумулаторни инвалидни колички

Дизайнът, размерът и тегло на тези колички може силно да варира, но неизменен елемент от конструкция на всички модели са електро моторите и акумулаторните батерии, благодарение на които се осъществява движението. Тези колички се управляват с  джойстик.  Акумулаторните инвалидни колички  са способни  да развиват скорост до 15 км в час. Тези колички могат да бъдат снабдени с регулируема облегалка, седалка и подкрачници. 

Видове електрически инвалидни колички.


  • Ел инв колички с задно задвижващи се колела Те по бързо ускоряват и задължително имат колелца от зад против преобръщане за да не могат да се преобръщат когато изкачвате или спускате стръмни баири. Тяхната дължина е по- малка от тази на др. 2 модела.  • С предно задвижващи се колела. Те  по- бавно ускоряват и са по –маневрени. Повечето такива колички могат да  се адаптират към различните терени.

  • Колички  с задвижващи се колела разположени по средата. Бавно ускоряват и са по- маневрени. Но са по не устойчиви и затова са с 6 гуми. И трите модела имат предимства и недостатъци.

Коментари