Всичко за инвалидните колички

Литиеви батерии за електрически инвалидни колички

Виж
Ако решите да си преобразувате електрическата инв количка на литиеви батерии трябва да знаете някой неща за тях! Ето някой важни неща за литиевите батерии.
Първото и най-важното е това, че тези батерии имат дълъг живот.
Около 3000-5000 цикъла на експлоатация намаляват капацитета едва на 80% за времето от около 5-10 години.
Второто важно нещо, което е необходимо да се знае е, че тези батерии не се зареждат както обикновените. По конкретно за LiFePo4 батериите.

За да бъдат достигнати тези цикли 3000-5000, всяка батерия трябва да се зарежда не повече от 4 волта. Границата на експлоатиране в рамките 2,4-3,65 волта гарантира най-дълъг живот на тези батерии. За да не се случват прекомерни разреждания и презареждания е необходима система за наблюдение на батериите (БМС). Какво трябва да знаем за зареждане на тези батерии. Литиевата батерия може да се зарежда със 10/10 от капацитета .Ако имате 100Ач батерия може да я зареждате с до 100А. Обикновените акумулатори се зареждат с 1/10 от капацитета им. Ако имаме 100Ач батерия, то тя се зарежа с 10А за 8 часа. За повече информация за литиевите батерии тук.

Как става преобразуването от обикновените тягови акумулатори на литиевите батерии. Преобразуването не е нищо сложно просто свързвате литиевите клетки до нужното напрежение пр 24в в зависимост от количката. Още нещо което е важно ако решите да използвате литиеве батерии. Трябва да си ги закупите с ваши пари. Защото за тези батерии не се полага финансова помощ от асп. Защо не се полага помощ от асп? Защото тези батерии не се продават в фирми за помощни средства за инвалиди.


Автор admin

Добавено:02-04-2015


Преглеждания:1755


Коментари

Автор


КоментарНяма коментари